Cum intretinem tastatura laptopului!

In pagina dedicata tastaturii de laptop am aratat care sunt cele mai frecvente defectiuni ale tastaturii, precum si solutiile de rezolvare. Mai jos va prezentam cate sfaturi pentru intretinerea si protejarea tastaturii.

curatare tastatura laptop

Suntem tentati ca in timp ce lucram sau pur si simplu navigam pe internet sa mai servim o cafea, un suc, sau chiar sa mancam langa laptop.

Varsatul accidental de lichid pe laptop poate avea repercursiuni grave asupra laptopului si de aceea va recomandam sa puneti cat mai departe de laptop orice ceasca, pahar sau sticla cu lichide.

Daca servim o gustare in timp ce lucram la laptop, este posibil ca firmiturile sa ajunga pe tastatura. Solutia:

tastatura laptopPentru a inlatura, praful, firmiturile sau parul de animale care isi fac loc intre taste, trebuie sa folosim aer comprimat din tub sau dintr-un compresor, insa cu grija, pentru a nu desprinde tastele de pe ea. Nu folositi alte surse de aer (aspirator sau feon) deoarece puteti distruge atat tastele, cat si sistemul de prindere al acestora pe tastatura, caz in care va fi necesara inlocuirea intregii tastaturi.

De asemenea, transpiratia de pe degete si praful vor forma un strat de murdarie peste taste. Solutia:

Aceasta murdarie poate fi inlaturata cu alcool izopropilic. Alegeti un servetel dintr-un material mai dur si care nu lasa scame, turnati alcool pe servetel si apoi incet si cu mare grija stergeti tastele fara sa apasati si fara a efectua miscari bruste.

curatare tastatura laptop
ATENTIE!
Nu pulverizati nici un fel de lichid pe tastatura! Orice picatura va poate distruge matricea tastaturii sau mai rau, daca ajunge pe placa de baza se poate produce un scurt circuit!

NU folositi lichide ca: lichid de spalat geamuri, de curatat ecrane LCD, spray de contacte, alcool izopropilic turnat direct pe tastatura. Este foarte probabil ca aceasta sa devina nefunctionala din cauza lichidului.

Speram ca acest articol sa va fie de folos si sa va ajute in protejarea si intretinerea tastaturii!

Dell
ASUS
Acer
Toshiba
HP
Samsung
Sony VAIO
MSI
BenQ
Lenovo