Rescriere/update/deparolare BIOS

Service laptop FIX24 va ofera serviciul de rescriere/update/deparolare bios.

Cu totii am auzit, si nu o data, expresia BIOS sau mai exact erori de BIOS. Multi dintre noi stim doar ca este o parte delicata de care ar fi bine, daca nu avem cunostintele necesare , sa nu ne atingem.

Despre ce este BIOS-ul, rolul lui, cum se manifesta un laptop care are o problema de bios si ce solutii sunt pentru repararea bios-ului vom vorbi in articolul de mai jos.

Ce este BIOS-ul?rescriere update bios

Termenul BIOS este o prescurtare de la Basic Input/Output System, in traducere Sistem de Intrare/Iesire de Baza. Practic, BIOS-ul este un software de maxim 16MB si are un chip special pe placa de baza (vezi figura alaturata).

Care este rolul BIOS-ului?

Acesta are rolul de a face legatura intre sistemul de operare si partea hardware a laptopului. Concret, la pornirea laptopului, BIOS-ul verifica toate componentele (memorii, hdd, usb, audio, wlan, dvd-rw, etc.). Fara aceasta initializare, laptopul nu va fi altceva decat un obiect de decor. Daca totul este in regula, trece mai departe la incarcarea sistemului de operare de pe hard-disk, iar laptopul poate fi folosit.

Cum se manifesta un laptop care are probleme de BIOS?

Principalele semne care ne arata ca exista o problema de BIOS sunt:

  • laptopul nu porneste
  • apar erori de BIOS in Windows
  • apar erori care indica o incompatibilitate a unor componente cu sistemul de operare
  • laptopul porneste dar nu afiseaza nimic pe ecran
  • in momentul conectarii incarcatorului, laptopul nu alimenteaza, nu incarca bateria
  • am uitat parola de BIOS si laptop-ul nu porneste

Solutii de reparatie a BIOS-ului

Serviceul nostru va ofera solutii pentru toate cazurile enumerate mai sus si nu numai. Cu ajutorul unui programator special, putem rescrie, up-data si deparola orice bios. In cazul in care este necesar, putem inlocui cip-ul de bios pe placa de baza.

Atentie! Fiecare model de laptop are bios-ul sau. De exemplu: Un BIOS pentru Dell nu va fi compatibil cu orice model laptop Dell!

Pentru noi, Calitatea Serviciului Face Diferenta!
Nu ezitati sa ne contactati!

Dell
ASUS
Acer
Toshiba
HP
Samsung
Sony VAIO
MSI
BenQ
Lenovo