Reparatie mufa alimentare laptop

mufa alimentare

Service laptop Fix24 va ofera serviciul de reparatie mufa alimentare laptop.

Mufa alimentare laptop este una din cele mai importante componente ale laptopului. Ce am putea face cu un laptop a carui mufa de alimentare s-a defectat? Nimic! Laptopul nu mai poate fi alimentat cu curent, devenind astfel un simplu obiect de decor.

Cum se manifesta un laptop care are probleme cu mufa de alimentare?

Primele semne care trebuie sa ne atraga atentia sunt:

  • luminozitatea ecranului se schimba, cablul de alimentare fiind conectat la laptop. Cand laptopul primeste curent de la priza, este mai luminos, iar cand functioneaza pe baterie ecranul este mai intunecat pentru ca incearca sa economiseasca energie pentru ca bacteria sa ne ofere o autonomie cat mai mare
  • bateria se incarca corespunzator doar daca miscam si gasim o anumita pozitie a cablului de alimentare in mufa
  • dupa cateva minute de utilizare, mufa de alimentare poate deveni fierbinte

De ce se strica mufa de alimentare laptop?

mufa alimentare-Fiind o componenta foarte vulnerabila a laptopului, mufa de alimentare se poate defecta usor. Cele mai intalnite cauze sunt:

  • ne impiedicam de cablul incarcatorului cand acesta este conectat la laptop
  • in momentul cuplarii incarcatorului fortam/apasam cablul in mufa mai puternic decat este nevoie
  • cand cuplam/decuplam incarcatorul de la mufa nu o facem printr-o miscare perpendiculara
  • lovim/scapam/rasturnam laptopul pe partea unde este situata mufa de alimentare cand cablul de la incarcator este conectat la laptop, situatie in care mufa se desprinde partial de pe placa de baza si se misca in interiorul laptopului
  • ATENTIE! Incercand sa gasim prin miscari circulare pozitia “corecta” in care laptopul se alimenteaza, riscam sa provocam un scurt circuit pe placa de baza, defectand-o!!!

mufa alimentare
 
Atentie! Cand alimentatorul este conectat la laptop si incercati prin miscari circulare sau sus-jos sa gasiti pozitia in care laptopul se alimenteaza, puteti rupe mufa de alimentare a laptopului, avariind si placa de baza a laptopului. Un astfel de caz este exemplificat in fotografiile de mai jos.

Solutia de reparatie pentru mufa alimentare laptop

Cea mai buna solutie si care va fi durabila in timp este inlocuirea mufei de alimentare. Mufa de alimentare laptop fiind lipita pe placa de baza va fi nevoie de dezasamblarea laptopului, dezlipirea mufei defecte si apoi inlocuirea cu mufa noua.

mufa alimentare

Lucrandu-se pe placa de baza, aceste operatiuni nu se pot efectua acasa sau de catre o persoana neautorizata. Pe langa indemanare si cunostinte tehnice este necesara si o aparatura de specialitate. Deaceea va recomandam sa apelati la un service laptop profesionist.

 

Dell
ASUS
Acer
Toshiba
HP
Samsung
Sony VAIO
MSI
BenQ
Lenovo