Curatare praf laptop pe loc

Printre serviciile oferite de service laptop Fix24 se numara si serviciul de curatare praf laptop pe loc.

Va vom explica de ce este foarte importanta aceata operatiune.  Trebuie sa stiti ca doar cu o simpla curatare de praf puteti prelungi viata laptop-ului dumneavoastra!

In momentul in care achizitionam un laptop trebuie sa stim si cum sa-l intretinem. Asta, pentru a ne putea bucura o perioada cat mai lunga de el. Ca si la masini, nu este suficient sa investim doar la inceput o suma de bani.

De ce este necesar sa faceti o curatare praf laptop?

Operatiunea de curatare praf laptop va recomandam sa o faceti periodic, mai exact o data pe an.

In primul rand trebuie sa stim ca un laptop functioneaza asemeni unui aspirator. Pe o parte trage aerul, iar pe alta parte il elimina. Acest flux de aer continuu face ca particulele de praf sa ramana in interiorul laptopului. Mai exact in sistemul de racire al laptopului precum si in ventilator.

In pozele de mai jos puteti observa locurile unde se depune praful.

Oricat de mult am sterge laptopul de praf sau chiar am aspira in dreptul cooler-ului si oricat de curata ar fi incaperea in care il utilizam, particule mici de praf raman in sistemul de racire al laptopului. Aceste acumulari de praf dauneaza enorm laptopului si au ca efect, in timp, defectarea lui.

Acoperirea cu praf si impuritati a sistemului de racire va duce la nefunctionarea in parametri normali a coolerului. In momentul in care coolerul nu mai functioneaza normal, laptopul incepe sa se supraincalzeasca. Acest lucru conduce la defectarea placii de baza, a placii video si chiar a componentelor adiacente.

Cand stim ca avem nevoie de o curatare praf laptop?

Semnele acumularii de praf in sistemul de racire al laptopului sunt:
1. supraincalzirea laptopului in dreptul ventilatorului
2. ventilator foarte zgomotos, exemplificat in video-ul de la jos

3.  se inchide brusc dupa o perioada de functionare si poate porni din nou la urmatoarea incercare
4.  porneste dar nu afiseaza nimic pe ecran
5. laptopul nu mai porneste. In acest caz placa de baza a laptopului a fost foarte afectata si scad sansele de reparatie a placii de baza.

 

Ce este de facut?

Solutia este extrem de simpla si se rezolva cu o curatare praf laptop!

Tot ce trebuie sa faceti este sa mergeti la un service laptop si sa solicitati o curatare de praf a laptopului. Nu dureaza mult si nici nu este un serviciu scump.

Curatarea de praf a laptop-ului in service-ul nostru cuprinde urmatorii pasi:
– Primul pas in curatarea laptop-ului este dezasamblarea. Laptop-ul va fi dezasamblat astfel incat sa avem acces la sistemul de racire. Asa cum se observa in imaginea de mai jos, cooler-ul este parte integranta din sistemul de racire.
curatare-praf-laptop
– se indeparteaza sistemul de racire de pe placa de baza

– se curata pasta termoconductoare uscata de pe sistemul de racire al laptopului cat si de pe procesor si cip video

– urmatorul pas este punerea noua de pasta termoconductoare. Service-ul laptop Fix24 foloseste o pasta termoconductoare de foarte buna calitate. Aceasta face transferul de caldura de la procesor / cip video catre sistemul de racire al laptopu-ului
pasta-termoconductoare-noua
– curatare de praf din sistemul de racire al laptopului si ungere ventilator

– schimbare paduri termice
– eliminare praf din interiorul carcasei si de pe placa de baza
– curatare tastatura si verificare functionalitate taste
– curatare ecran cu solutie antistatica
– curatarea exteriorului carcasei laptop-ului cu solutie speciala pentru plastic

Prelungiti viata laptopului dumneavoastra daca o data pe an sa faceti aceasta curatare de praf laptop!

Pasta termoconductoare care se pune intre procesor si sistemul de racire incepe sa-si piarda din proprietati dupa aproximativ 8 luni de la aplicare. Acest lucru duce la o incalzire a procesorului si, implicit, la functionarea defectuasa a acestuia. De aceea este necesara si inlocuirea pastei termoconductoare o data pe an. Aceasta operatiune  se realizeaza odata cu curatarea de praf a laptopului.

Daca va hotarati sa duceti laptopul la un service pentru curatare praf laptop trebuie sa fiti foarte atenti. Nu alegeti pretul cel mai mic! Conteaza foarte mult tipul de pasta termoconductoare care se aplica pe procesor!

In service-ul nostru,operatiunea de curatare praf laptop se face pe loc. Durata operatiei variaza intre 30 si 90 de minute si depinde de modelul laptopului. Va rugam sa sunati pentru a va programa inainte de a aduce laptopul.

Cand nu doriti sa asteptati in service-ul nostru, trebuie sa stiti ca service laptop FIX24 va curata laptopul de praf in aceeasi zi in care il aduceti, indiferent de ora de intrare in service a laptop-ului si NU veti plati costuri suplimentare!

Pentru curatare praf laptop pe loc puteti face programare si  on line folosind formularul de mai jos.

Dell
ASUS
Acer
Toshiba
HP
Samsung
Sony VAIO
MSI
BenQ
Lenovo