Defectiuni laptop

Oferim service si garantie pentru orice reparatie laptop efectuata de specialistii FIX24, la orice model de  laptop: Acer, Asus, Benq, Dell, Fujitsu Siemens, HP, IBM, Lenovo, MSI, Packard Bell, Toshiba, Samsung, Sony Vaio.

Cele mai des intalnite defectiuni la un laptop:

laptopul se restarteaza sau se inchide – in 95% din cazuri, restartarea laptopului se datoreaza acumularii de praf in sistemul de racire. Ce trebuie sa faceti? Solutia este foarte simpla si tine de intretinerea laptopului.

laptopul nu porneste – cele mai intalnite cauze ale acestei probleme sunt:

1. Incarcatorul este defect. Functionalitatea incarcatorului o putem verifica masurand cu aparatura speciala voltajele. Daca incarcatorul este defect, singura solutie este inlocuirea lui. Atentie, trebuie sa achizitionati un incarcator cu aceleasi caracteristici ca cel original (voltaj si amperaj)!

2. Este posibil ca uneori sa conectam incarcatorul mai brutal, actiune care in timp va duce la deteriorarea mufei de alimentare. Solutia in acest caz este inlocuirea mufei de alimentare de pe placa de baza a laptopului.

3. Daca incarcatorul si mufa de alimentare sunt in regula, atunci este vorba despre o componenta defecta a placii de baza, caz in care va trebui sa apelati la un service laptop.

laptopul se blocheaza in Windows – aceasta problema ne semnaleaza faptul ca hard-disk-ul sau memoriile pot fi defecte.

laptopul porneste, dar nu afiseaza imagine pe ecran – cel mai frecvent de vina este placa sau chip-ul video. Singura solutie este sa duceti laptopul in service pentru repararea placii sau chip-ului video.

laptopul se supraincalzeste si/sau se inchide singur – supraincalzirea laptopului se datoreaza acumularii de praf in sistemul de racire al laptopului. O simpla aspirare in dreptul cooler-ului nu rezolva problema, va recomandam sa cititi pasii de intretinere a laptopului.

laptopul nu booteaza – daca va confruntati cu aceasta problema, trebuie sa stiti ca de vina ar putea fi hard-disk-ul.

apar dungi pe ecran – dungile pe display se mai numesc si “artefacte”. Acestea indica foarte clar defectarea placii sau a chip-ului video. Nu va ingrijorati, problema poate fi rezolvata intr-un service laptop specializat!

laptopul are o imagine intunecata – aceasta situatie indica o problema la display. Exista doua tipuri de display-uri: CCFL (modelele mai vechi cu lampa) si modelele mai noi, LED. In cazul modelelor CCFL, imaginea intunecata poate fi cauza defectarii invertorului sau a lampii display-ului. Pentru ca cele doua componente, invetorul si lampa, dau aceleasi simptome, nu se poate preciza in avans care dintre ele este defecta. Problema se remediaza dupa ce vor fi inlocuite pe rand cele doua componente. Ecranele LED nu mai au lampa sau invertor. In cazul lor, in cele mai dese cazuri raspunzatoare de slaba iluminare a ecranului sunt anumite sigurante de pe placa de baza care s-au ars. De regula, aceste sigurante se afla in jurul mufei de conectare a benzii de la display (LVDS) in placa de baza. Siguranta sau sigurantele arse pot fi inlocuite in service-ul nostru.

laptopul nu vede/nu detecteaza hardul – in acest caz, cu siguranta problema este de la hard-disk.

laptopul are o rezolutie scazuta, culori neobisnuite pe ecran sau contrast scazut – vinovati de aceste probleme pot fi display-ul laptopului sau chip-ul video.

ventilatorul face mult zgomot – este o problema clara a cooler-ului. Acesta va trebui desfacut, curatat si uns cu solutii speciale. Daca dupa aceste operatiuni defectul persista, atunci este necesara inlocuirea ventilatorului.

nu se mai incarca bateria la laptop – exista doua cauze posibile:

1. Se stie ca bateria este considerata un consumabil si va trebui inlocuita cu una noua.

2. Defectul este pe placa de baza, caz in care se vor face reparatii pe placa de baza, la nivel de componente.

Dell
ASUS
Acer
Toshiba
HP
Samsung
Sony VAIO
MSI
BenQ
Lenovo